Блог

5 Совети за патување во автобус

Како да го направите патувањето со автобус попријатно и максимално да уживате во вашата следна дестинација?
1. Патувајте ноќе
Ако патувате преку ден, ќе може да уживате во пределите низ кои поминувате. Но ако патувате навечер, денот ќе го искористите за шетање. Освен ако не сте многу тешки на сон, во автобусот ќе дремнете и ќе бидете подготвени за дневните авантури следниот ден.
2. Понесете лесна покривка и перница за вратот
Ноќното патување ќе ви биде поудобно, па погрижете се да не ги заборавите овие две нешта. Навечер во автобусот може да биде свежо, поради системот за вентилирање. Дополнително, препорачуваме облекување во слоеви, поради промената на температурите. Перничето за околу врат многу ќе ви го олесни патот, ќе можете полесно да дремнете и ќе го спасите вратот од вкочанување.
3. Користете тампони за уши и маска за спиење
Со овие две навидум безначајни нешта, ќе бидете спокојни во текот на патување, особено кога ќе решите да отспиете. Другите патници може да бидат гласни, да вклучуваат светло за да пронајдат нешто во својот багаж. На овој начин ќе неутрализирате сè што може да ви го наруши сонот или мирот.
4. Влажни марамчиња и гел за суво миење
Понесете влажни марамчиња и гел за суво миење на рацете. Ако патувате 10-12 часа, ќе ви бидат потребни. Низ тоалетите на бензинските и на други места каде што вообичаено се прават кратки паузи минуваат стотици патници. Ова е вашата сигурна варијанта за одржување на хигиената за време на патувањето.
5. Лесна храна и вода
Не препорачуваме да патувате со полн стомак. Особено не јадете тешка храна пред пат. Но истовремено нема потреба да бидете гладни. Понесете лесна, сува храна и грицки, некоја енергетска ужинка и, секако, вода. Тоа е доволно за да не бидете гладни и да немате мачнини при патувањето. Без грижа, ќе уживате во вкусната локална храна кога ќе стигнете на вашата дестинација.

[:]

Поврзано

Оваа веб-страница користи „колачиња“ (cookies) Прифаќам Прочитајте повеќе

Заштита на приватноста и „колачиња“