Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR) е европски закон со кој се уредува целокупното прибирање и обработка на личните податоци од веб-страници.

Според GDPR, законска одговорност е на сопствениците на веб-страниците и операторите да се осигурат дека личните податоци се собираат и обработуваат легално.

Колачињата се мали текстуални датотеки. Кога посетувате веб-страница, веб-страницата испраќа колачиња на вашиот компјутер и вашиот компјутер ги чува во датотека во вашиот веб-прелистувач.

Колачињата се полни со информации и има безброј различни типови колачиња.

 

Оваа веб-страница користи „колачиња“ (cookies) Прифаќам Прочитајте повеќе

Заштита на приватноста и „колачиња“