“School City Bus Tour” претставува еднодневна едукативна посета на градот Скопје и планината  Водно ,претставувајки ги историско-културно-туристичките знаменитости на градот, како и создавање на еко-навики кај децата. Екскурзијата е во траење од неколку часа, вклучувајки и 45мин. возење со двокатен панорамски автобус,со вклучен водич ,возење со жичарницата на планината Водно до  Милениумскиот Крст. Како и кратка еко прошетка по сртот на Водно.

Еднодневна екскурзија во Скопје со организиран превоз од ЈСП ТУРС

 1. Родната куќа на Мајка Тереза
 2. Рекорд (ул. Македонија)
 3. Црква “Соборен храм”
 4. Влада на РС Макеонија
 5. Старата Скопска Чаршија
 6. Црква “св.Спас”
 7. Мустафа пашина џамија
 8. Музеј на современа уметност
 9. Американска амбасада
 10. Тврдина “КАЛЕ”
 11. Собрание на Р. Македонија
 12. Средно водно
 13. Жичница до милениумскиот крст
На врвот на Водно еко едукација во природа, запознавање со флората и фауната воНародниот Парк Водно.

( Пауза – Делење на ладен оброк –француски сендвич и сок.)

Враќање кон центарот на Скопје.

 

Цена 300 ден. по ученик ( панорамска-пешачка тура + жичара-М. Крст + оброк)

Цена 200 ден. по ученик пешачка тура низ центарот на Скопје + прошетка во парк.

 

Информации и резервации на тел-30 60 350, на мејл info@jspturs.com.mk  или директно во нашите простории на ул даме Груев бр 5 локал 3 Скопје.

 

Оваа веб-страница користи „колачиња“ (cookies) Прифаќам Прочитајте повеќе

Заштита на приватноста и „колачиња“